Денес: ИО на унијата на здруженија со официјален став по објавата за покачување на платите

Почитувани членови по големиот број пристигнати реакции од вас, а во врска со вчерашната објава од договорот на Синдикатот и Министерството за здравство за зголемувањето на платата на медицинскиот персонал во 2020та година, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден Претседателството на Унијата на здруженија ќе одржи состанок, по што ќе го соопштиме и нашиот официјален став, кој ќе го брани достоинството на нашата професија.

Со почит, Унијата на здруженија

Поврзани вести

Пребарување

Категории

Актуелно

БЕШЛИОВСКА: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ БОГ ГИ СТВОРИЛ ДА БИДАТ СИЛНИ ВО ТЕШКИ ВРЕМИЊА
14.1.2021
Возовите одат и доаѓаат, но луѓето во нив не се исти. Уште една медицинска сестра, наша колешка, пријателка, другарка, пример за помладите и учител на професијата, го даде својот живот за професионалноста и многу ќе недостасува.
Види детали

Тагови

Архива на вести