Вести од месец Септември, 2020

УНИЈАТА АПЕЛИРА: ОДЛЕВАЊЕТО НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ НЕ ТРЕБА ДА БИДЕ СОГЛЕДУВАНО НА КРАТОК РОК

Сметаме дека одлевањето на медицинските сестри од нашиот здравствен систем ќе беше уште поголемо доколку не бевме во оваа ситуација во која сеуште сме. Медицинските сестри се исцрпени, максимално пожртвувани, а во исто време и заборавени од системот.

Прочитај повеќе

БИДИ ДОНАТОР - ДАРИ ЗРАК НАДЕЖ!

Од срце апелирам до сите пациенти кои биле во контакт со вирусот да се пријават за тестирање и да го доживеат мигот на возвишеност, знаејќи дека нивната плазма ќе помогне на некој да продолжи да му се радува на животот.

Прочитај повеќе

ДА ПРОДОЛЖИМЕ ЗАЕДНО НА НАШИОТ ПАТ КОН УСПЕХОТ.“

Американската амбасада во нашата земја продолжува со низа настани посветени на медицинските сестри кои работеа и се грижеа за пациентите за време на терористичките напади, во борбените зони, за време на природните катастрофи, а особено сега, во текот на пандемијата од КОВИД-19.

Прочитај повеќе