Вести од месец Април, 2019

ВАЖНО: САМОПРОГЛАСЕНАТА КОМОРА Е ПРОТИВ ЗАКОНСКА

Одговорно Ве известуваме дека информациите за јавни овластувања се неточни. Сите наши обиди и контакти со Министерството за здравство треба за кратко време да завршат со краен договор за формирање на Комора по законските критериуми и форми.

Прочитај повеќе

ДРУШТВОТО НА СТОМАТОЛОШКИ СЕСТРИ СО ПРВ СИМПОЗИУМ

Почитувани членови Ве известуваме дека на 05ти април 2019та година во Клиничкиот стоматолошки центар „Св.Пантелејмон“ во Скопје се одржа првиот Симпозиум на стоматолошки сестри на тема: ЕДУКАЦИЈА ЗА ОРАЛНОТО ЗДРАВЈЕ.

Прочитај повеќе

ПРВ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ ПРИ ЗМСТАС - ЗА НАС

Почитувани членови Ве известуваме дека на 28ми март 2019та година се формираше Друштвото на кардиолошки сестри при ЗМСТАС - ЗА НАС и се одржа првиот Симпозиум на кардиолошките сестри во Република Северна Македонија.

Прочитај повеќе