Вести од месец Март, 2022

УНИЈАТА СТАНА ЧЛЕНКА НА БАЛКАНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Почитувани членови, Ве известуваме дека овој викенд се оддржа првата конференција на Балканската асоцијација на медицински сестри во Белград, Р. Србија.

Прочитај повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА БУБРЕГОТ: „Да се надминат непознавањата за да се зачува функцијата на бубрезите“

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ апелира да се зголеми свесноста за значењето на нашите бубрези за нашето севкупно здравје и да се намали честотата и последиците од болестите на бубрезите и поврзаните здравствени проблеми на светско ниво.

Прочитај повеќе

БИБА СО ИЗВИНУВАЊЕ ДО МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, УНИЈАТА СО СТАВ ДЕКА НЕМА ДА ДОЗВОЛИ НИКОЈ ДА ЈА ОМАЛОВАЖУВА СЕСТРИНСКАТА ПРОФЕСИЈА

Почитувани членови, ве известуваме дека по минатонеделните реакции на Унијата во однос на навредите упатени кон медицинските сестри извршниот одбор одлучи да ги запре понатамошните правни постапки.

Прочитај повеќе