Вести од месец Август, 2021

РЕАКЦИЈА НА УНИЈАТА: ВО ОВОЈ МОМЕНТ НАЈМАЛКУ НИ Е ПОТРЕБНО ДЕГРАДИРАЊЕ И ОМАЛОВАЖУВАЊЕ НА НАШАТА ПРОФЕСИЈА

После една цела година борејќи се во првите редови против пандемијата предизвикана од корона вирусот, после многу заразени, но за жал и многу починати медицински сестри, доктори и останат здравствен персонал, сметаме дека е несовесна реакцијата на поединци кои протесниот марш против новите заштитни мерки го искористија за омаловажување и невреднува

Прочитај повеќе

СОЧУВСТВО ДО СЕМEЈСТВОТО НА ПРЕРАНО ЗГАСНАТИОТ МЛАД ЖИВОТ: 28 ГОДИШНАТА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА МИРЛИНДА АЗИЗИ ПОЧИНА ПО КОМПЛИКАЦИИ ОД КОВИД 19

Во текот на вчерашниот ден по компликации предизвикани од вирусот ковид 19 почина младата сестра од Кичево. На само 28 години, дипломираната медицинска сестра по заразувањето на работното место не успеа да го дочека признавањето на високата школа.

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ: НОВА ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА НА УНИЈАТА

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ направи промени во однос на трансакциската сметка.

Прочитај повеќе