Вести од месец Февруари, 2021

СЕКОЈ ДЕН НАЛИКУВА ЕДЕН НА ДРУГ, НО НЕ ГИ ЗАБОРАВАМЕ НАСМЕВКИТЕ ДУРИ И ПОД МАСКИ

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ денеска поразговара со Софија Стојкоска, медицински лабораториски техничар кој веќе 10 години е дел од ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“ во Скопје, и е директно вклучена во дијагностицирањето и лекувањето на заболените од корона вирусот.

Прочитај повеќе

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СО ПОДДРШКА ЗА КОЛЕГИТЕ ОД АДМИНИСТРАЦИЈА

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ ја дава својата поддршка за рамноправно вреднување на трудот и кон колегите административци и технолошкиот персонал кои во текот на пандемијата заедно со медицинскиот персонал се на фронтот борејќи се за здравјето на пациентот.

Прочитај повеќе

ГОДИШНО СОБРАНИЕ ЗА 2020 НА УНИЈАТА НА ЗМСТАС И ЗМСТАС ЗА НАС

Во кратката презентација ќе погледнете слајдови на кои се опишани нашите активности од изминатата година. Таа ги содржи сите објави, искази, медиумски гостувања, јавни обраќања, кампањи, донации, активности за меѓусебна поддршка, заеднички успеси...

Прочитај повеќе