Вести од месец Ноември, 2018

МЕСЕЦ ДЕНА ПО ВЕТУВАЊЕТО - ИЗМЕНИТЕ ВО ЗЗЗ СÈ УШТЕ НА “СТЕНД-БАЈ“

Месец дена по барањата на Унијата на ЗМСТАС предводени од здружението „ЗА НАС“, за решавање на проблематиките со “сестрите-концесионери“ и изјавите од министерството за здравство дека се направени измени во Законот за здравствена заштита, сè уште нема никаков официјален одговор за решавање на статусот на сестрите кои остануваат без работа.

Прочитај повеќе

РЕАКЦИЈА: ПОДОБРО ЈАВНО ЗДРАВСТВО БЕЗ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ?!

„Вложуваме во подобро јавно здравство. Целта е да обезбедиме подобри здравствени услуги.“ – Унијата на ЗМСТАС предводени од здружението „ЗА НАС“ ги прашува надлежните институции како ќе се подобрат здравствените услуги без да се овозможат правата на медицинските сестри?!

Прочитај повеќе