Вести од месец Август, 2020

ДОНАЦИЈА: КОЗМЕТИЧКИ ПАКЕТИ ЗА ХЕРОИТЕ ОД ЈЗУ ГОБ „8МИ СЕПТЕМВРИ“

По многубројните компании кои се огласија на нашиот повик за помош на медицинските сестри кои се вклучени во борбата против пандемијата предизвикана од корона вирусот ни се приклучи и компанијата ДМ која донираше козметички пакети за ковид центарот во ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“.

Прочитај повеќе

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ХЕРОИ: ДОНИРАЈТЕ КРВ, СПАСЕТЕ ЖИВОТ!

Лекувањето на ковид-19 со крвна плазма од оздравени е еден од најнадежните методи за лекување на лицата што развиваат потешка клиничка слика од коронавирусот. Процесот функционира на тој начин што антителата кои се борат со вирусот од крвта на оздравените преку трансфузија се внесуваат во телото на болно лице кое така се стекнува со способност поле

Прочитај повеќе

ДОНАЦИИ ЗА СКОПЈЕ, ТЕТОВО И ГОСТИВАР ОД ИВЗ

Донацијата од Исламската верска заедница предводена од поглаварот Шаќир Ефенди Фетаху вчера беше поделена низ неколку ковид центри во Скопје (Гинеколошка Клиника – Одделение за ковид), Тетово и Гостивар.

Прочитај повеќе