Вести од месец Март, 2021

УНИЈАТА ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА ХРВАТСКА

Поводот за средбата беше инициран од страна на Унијата предводена од здружението „За нас“ со цел да се остварат круцијални чекори во соработката со сестринството од Хрватска.

Прочитај повеќе

НИЕ СМЕ ПРВОТО ЛИЦЕ КОЕ ГО ГЛЕДААТ БОЛНИТЕ ОД УТРО ДО ВЕЧЕР И ПОТРЕБЕН Е ПОГОЛЕМ БРОЈ НА ИСКЛУЧИТЕЛНИ И ПОСВЕТЕНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ КОИ ЌЕ ГО НАМАЛАТ СОГОРУВАЊЕТО НА РАБОТНОТО МЕСТО

Работата во ваква пандемија бара исклучителни и посветени професионалци, вљубеници во медицината, со голема желба да се помогне на луѓето, но за жал многу голем процент од истите се заминати во земјите каде сестринството се вреднува, секако и финансиски освен морално, за разлика од овде.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА СО ПОДДРШКА ЗА СЕСТРА ВЕАПОСКА

Апелираме до надлежните овој случај да го решат што поскоро, пред се во име на хуманоста, но и во име на здравствените работници, односно медицинските сестри кои се незаменлива алка во здравствениот систем.

Прочитај повеќе