Вести од месец Ноември, 2020

💙 СВЕТСКИ ДЕН НА ДИЈАБЕТЕСОТ: СЗДМ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦИ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ВКЛУЧЕНИ ВО ГРИЖАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ СО ДИЈАБЕТЕС

Денешниот 14 ноември се одбележува како Светски ден на дијабетесот. По тој повод Сојузот на здруженија на дијабетичари на Македонија (СЗДМ) додели благодарници на сите медицински сестри низ нашата земја кои се вклучени во грижата за пациентите со дијабетес.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА СО СТАВ: НЕ Е БЕЗБЕДНО УЧЕНИЦИТЕ ОД СРЕДНО МЕДИЦИНСКИТЕ УЧИЛИШТА ДА ПОМАГААТ ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ

Унијата е со став дека ваквата идеја не е безбедна за учениците и реагираат со цел оваа идеја да не прерасне во одлука.

Прочитај повеќе