Вести од месец Maj, 2020

Светски ден на мултиплекс склероза

Ве повикуваме заедно да влијаеме врз оние кои носат одлуки за да направиме позитивни промени кај лицата со мултипла склероза.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА СО РЕАКЦИЈА ДО СИНДИКАТОТ

Нашата реакција е директно насочена кон синдикатот кој не застапува и бараме јавно да ги образложи објавените износи, врз основа на кој колективен договор се истите добиени? Незадоволството кај сестринската професија е големо и бараме точност на податоците.

Прочитај повеќе

ДЕН НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ

​Почитувани, Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ на сите граѓани им го честита 24 Мај, најзначајниот државен празник Св. Кирил и Методиј.

Прочитај повеќе