Вести од месец Декември, 2021

Македонскиот медицински персонал е емоционално исцрпен, „прегорен” од работа и со ниско просечно ниво на задоволство од работата.

Македонскиот медицински персонал е емоционално исцрпен, „прегорен” од работа и со ниско просечно ниво на задоволство од работата.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА ОДЛИКУВАНА СО ПОСЛАНИЕ „МАЈКА ТЕРЕЗА“ ЗА ХУМАНИ ВРЕДНОСТИ

Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ ја одликува Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ со послание за хумани вредности подарени за човековата среќа.

Прочитај повеќе

ДЕНЕС: ГОЛЕМ РАБОТНИЧКИ ПРОТЕСТ НА ССМ

Протестот ќе започне пред зградата на ССМ, а учесниците ќе се движат кон Собранието на Република Северна Македонија, а потоа и кон седиштето на Организацијата на работодавачи на Македонија и Стопанската комора на Македонија каде што ќе бидат упатени барањата од протестот.

Прочитај повеќе