Нови вести

Актуелно

ДА БИДЕМЕ ЕДИНСТВЕНИ ВО ПРОФЕСИЈАТА: НЕ Е ВАЖНО КОГО СИ ПОБЕДИЛ, ТУКУ КОГО СИ ЗАШТИТИЛ!

Универзален подарок за сите се медицинските сестри... но, се надевам дека еден ден ќе сфатиме дека не треба да сме марионети во служба на секој систем. Уморени, заборавени, само бројки броени и така цел работен век, се до пензија. Никогаш не вреднувани како што заслужуваме!

Прочитај повеќе

ДОГОВОРЕН РАБОТЕН СОСТАНОК СО МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ

На денешниот состанок се дискутираше за покачувањето на коефициентите на здравствените работници со средна стручна спрема и за имплементирање на веќе постигнатите договори.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА ИНИЦИРА СОСТАНОК СО ССМ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КОЕФИЦИЕНТИТЕ И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ и овој пат е иницијатор и медијатор на овој состанок со кој сака да поттикне изнаоѓање на соодветни долгорочни решенија кои се од круцијална важност за вреднувањето на трудот на здравствените работници, наспроти досегашните времени и импровизирани решенија кои се уште не се целосно имплементирани

Прочитај повеќе