Вести од месец Декември, 2019

ПО ПРАВНО ТОЛКУВАЊЕ РЕГИСТРАЦИЈАТА Е НЕЗАДОЛЖИТЕЛНА!

Регистрација за која треба да се изложите на финансиски трошоци за нотарски услуги и административна такса се непотребни затоа што податоците кои се бараат за регистрацијата ги поседува Институтот за јавно здравје, од каде може комората да ги превземе. Регистрирање на лиценци не може да се спроведе, бидејќи ние мед. сестри, акушерки и стоматолошки

Прочитај повеќе

СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ОСНОВАТА НА СЕКОЈА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА

Почитувани членови, денес во канцеларијата на претседателот на Република Северна Македонија се одржа средба на Унијата на здруженија предводени од ЗМСТАС - ЗА НАС.

Прочитај повеќе

КАКОВ СРАМ, КАКВА ЛАГА: „МОРА ДА СЕ ЗАЧЛЕНИТЕ ЗА 100 ДЕНАРИ“

Вашите многубројни јавувања и реакции по повод состаноците на кои сте повикувани без соодветно објаснета причина и со нецелосно дефинирана цел, а на кое се бара ваше присуство, ги разгледавме, анализиравме сериозно и ги оценивме како големо непочитување на целата наша фела и професија.

Прочитај повеќе