Вести од месец Октомври, 2022

ДОГОВОРЕН РАБОТЕН СОСТАНОК СО МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ

На денешниот состанок се дискутираше за покачувањето на коефициентите на здравствените работници со средна стручна спрема и за имплементирање на веќе постигнатите договори.

Прочитај повеќе

УНИЈАТА ИНИЦИРА СОСТАНОК СО ССМ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КОЕФИЦИЕНТИТЕ И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ и овој пат е иницијатор и медијатор на овој состанок со кој сака да поттикне изнаоѓање на соодветни долгорочни решенија кои се од круцијална важност за вреднувањето на трудот на здравствените работници, наспроти досегашните времени и импровизирани решенија кои се уште не се целосно имплементирани

Прочитај повеќе