Вести од месец Декември, 2020

🖤 ЗА СЕСТРА ИРЕНА...

Тажните вести не бираат ниту време ниту место, а загубата на драгите луѓе оставаат длабока трага на секој од нас. Солзите колеги не се лек, но голема е тагата да ја носат сами нејзините најблиски, па затоа во мислите на сестрите и во молитвите ве замолувам да бидеме со нив.

Прочитај повеќе

СВЕТСКИ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ ХИВ ВИРУСОТ

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ несебично ја дава својата поддршка кон сите активности за борбата против хив вирусот и апелира до граѓаните навремено да се информираат, да се тестираат и да не дискриминираат!

Прочитај повеќе