Вести од месец Март, 2020

СЗО ГО ПОТВРДИ УЧЕСТВОТО НА НАШАТА ЗЕМЈА ВО ПРОЕКТИТЕ ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСОТ

Целта на студијата е во рамки на дефинирани протоколи да се следи ефикасноста на 5 тераписки опции со кои ќе се лекуваат пациентите со КОВИД 19.

Прочитај повеќе

НЕ НИ ЈА КРАДЕТЕ НАСМЕВКАТА, ОСТАНЕТЕ ДОМА!

Драги пријатели, во природата на нас медицинските сестри ни е секогаш да сме позитивни и насмеани. Особено колегијално, меѓу нас. Работната средина понекогаш не доведува до конфлитни ситуации, но секогаш брзо надминуваме и сме насмеани и весели. Таа смеа понекогаш можеби е и многу гласна. Но, токму таа смеа значи ЖИВОТ!

Прочитај повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

Македонија е многу назад во нудењето сервиси и можности за лицата со даунов синдром, додека во другите држави завршуваат универзитети, редовно се вработени и нивниот живот е функционален и самостоен. Се уште постои голема потреба од системски решенија. Се уште нема податоци за бројот на лица со даунов синдром. Целта на овие кампањи е да се докаже к

Прочитај повеќе