Вести од месец Ноември, 2019

„ЛИНЕАРНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ ЗА СИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ„ - Унија на здруженија предводени од ЗМСТАС - ЗА НАС

Медицинските сестри бараат линеарно зголемување на платите на сите здравствени работници во спротивно се заканија со работна непослушност. Бараат наместо 10 проценти платите да им се накачат за 15% на сите вработени во здравството бидејќи вака велат се п

Прочитај повеќе

Денес: ИО на унијата на здруженија со официјален став по објавата за покачување на платите

По големиот број пристигнати реакции, а во врска со вчерашната објава од договорот на Синдикатот и Министерството за здравство за зголемувањето на платата на медицинскиот персонал во 2020та година...

Прочитај повеќе