Вести од месец Април, 2020

ОНЛАЈН ПРАШАЛНИК ЗА ОПРЕМЕНОСТА НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ И СОРАБОТНИЦИ СО ЛИЧНИ ЗАШТИТНИ СРЕДСТВА

Како резултат на соработката на Колаборативниот центар на СЗО при Институтот за медицина на трудот, Скопје со Колаборативниот центар на СЗО за медицина на трудот при Медицинскиот факултет, Универзитет во Загреб, изработен е следниов Прашалник чија цел е да се процени опременоста на здравствените работници и соработници со лични заштитни средства (Л

Прочитај повеќе

НИСКИ ПЛАТИ, ЛОШИ УСЛОВИ ЗА РАБОТА НО СЕПАК МОТИВИРАНИ ДА ПОМОГНАТ

Ангел Драскачев е медицински техничар кој со вас ќе ја сподели приказната за останатиот медицински персонал покрај лекарите кој исто така има важна улога во овој и секој здравствен предизвик

Прочитај повеќе

ХУМАНОСТА Е ЛЕКОТ КОЈ ГО МЕНУВА СВЕТОТ НА ПОДОБРО

„Тие се првиот и честопати последниот допир за некого. Тие не бараат пофалби и не чекаат признанија. Непоколебливо и покрај се продолжуваат со својата неверојатна работа. Внесуваат нов живот во нашиот свет. Со својата работа демонстрираат една и единствена вистина, дека и покрај сите лекови и напредок на модерната медицина, човечкиот допир и акт на

Прочитај повеќе