Вести од месец Maj, 2018

ПРВ КОНГРЕС НА УНИЈАТА: НЕОФИЦИЈАЛНА СРЕДБА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СО ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ВО СТРУГА

Изминатиов викенд од 18-ти до 20-ти мај се одржа првиот конгрес на медицинските сестри, техничари, акушерки, стоматолошки сестри и лаборанти во Струга. На конгресот присуствуваа над 300 здравствени работници, на 20 стручни предавања на тема: „Градење на тимови во здравствената заштита за подобра и современа здравствена грижа на пациентите“, во орга

Прочитај повеќе