СОСТАНОК НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА БАЛКАНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ (БАМС)

Почитувани членови ве известуваме дека изминатиов викенд се одржа состанок на Управниот одбор на Балканската Асоцијација на Медицински Сестри (БАМС) во Лозница.Една од главните точки на овој состанок беше и следната четврта Меѓународна конференција која ќе се одржи во март следната година, а во организација на нашата Унија предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“.

Пребарување

Категории

Актуелно

РЕАКЦИЈА НА ТВРДЕЊАТА ЗА НЕСТРУЧНО ОДНЕСУВАЊЕ НА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА СО НОВОРОДЕНЧЕ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА
15.7.2024
Во нашата земја во моментов работат околу 9200 медицински сестри. Оваа хумана фела одговорно и пожртвувано работи во јавниот здравствен систем и не заслужува да се фрла дамка на сестринската професија поради недокажани инциденти.
Види детали

Тагови

Архива на вести