ЗМСТАС „ЗА НАС“ ДЕЛ ОД ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ЕСНО

Почитувани Ве известуваме дека во текот на вчерашниот ден беше одржано генерално собрание со членовите на Европската организација на сестри специјалисти (ESNO).

Собранието се одржа on-line каде меѓу сите членови беше и нашиот претставник, сестра Гордана Бешлиовска која во своето излагање ги истакна тековните активности на Унијата и здружението.
 

„Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението „ЗА НАС“ како дел од Европската организација на сестри специјалисти активно се вклучува во сите проекти и стратегии за сестринската професија кои беа презентирани на собранието. Задоволни сме од квалитетната дискусија и големите идеи кои оваа организација планира да ги развива во иднина.“ – изјави сестра Гордана Бешлиовска, претседател на Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“.

Пребарување

Категории

Актуелно

РЕАКЦИЈА НА ТВРДЕЊАТА ЗА НЕСТРУЧНО ОДНЕСУВАЊЕ НА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА СО НОВОРОДЕНЧЕ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА
15.7.2024
Во нашата земја во моментов работат околу 9200 медицински сестри. Оваа хумана фела одговорно и пожртвувано работи во јавниот здравствен систем и не заслужува да се фрла дамка на сестринската професија поради недокажани инциденти.
Види детали

Тагови

Архива на вести