ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА ДОНИРАЊЕ НА СРЕДСТВАТА СОБРАНИ ОД ХУМАНИТАРНИТЕ АКЦИИ „СЕСТРИТЕ ЗА СЕСТРИТЕ“

Почитувани членови, Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сетсри „ЗА НАС“ денес донесе одлука собраните средства од хуманитарните акции „Сестрите за сестрите“ да бидат донирани за лекување на медицинската сестра Сибил Северџан Омерова која се лекува од малигна дијагноза и Војдан Бојан Спасовски на возраст од 3 години кој се лекува од целебрална парализа.Донациите се обезбедени од донациските базари во текот на Неделата на сестринството и од настанот посветен на светскиот Ден на детето (1 јуни).

Потпишувањето се одржа во присуство на членови од Здружението, Унијата и претставници од семејствата приматели на донациите. Во текот на утрешниот ден собраните средства ќе бидат рамномерно донирани, кои во бруто изнесуваат 63 855 денари.Искажуваме голема благодарност до сите хумани луѓе кои учествуваа во акциите и кои ја потпомогнаа нашата мисија.
 

Пребарување

Категории

Актуелно

РЕАКЦИЈА НА ТВРДЕЊАТА ЗА НЕСТРУЧНО ОДНЕСУВАЊЕ НА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА СО НОВОРОДЕНЧЕ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА
15.7.2024
Во нашата земја во моментов работат околу 9200 медицински сестри. Оваа хумана фела одговорно и пожртвувано работи во јавниот здравствен систем и не заслужува да се фрла дамка на сестринската професија поради недокажани инциденти.
Види детали

Тагови

Архива на вести