РАБОТИЛНИЦА НА СЗО: ПЛАНИРАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО ЗДРАВСТВОТО

Почитувани, ве известуваме дека минатата недела во периодот од  22.05.2024 до 23.05.2024 година се одржа работилница на Светската здравствена организација, на која активно учество земаа и преставници од Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението на мед. сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“, односно претседателот м-р Гордана Бешлиовска и координаторите: Ирена Нечевска и Данче Сердарска.


 
На тема „Планирање и управување со човечки ресурси во здравството“ и овој пат фокусот на оваа работилница бешее изнаоѓање на системски решенија за подобрување, планирање и управување со здравствениот кадар.

Пребарување

Категории

Актуелно

Тагови

Архива на вести