УНИЈАТА СО ПОДДРШКА ЗА МАКЕДОНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ГЕРИЈАТРИСКА МЕДИЦИНА: ДОЛГОТРАЈНА НЕГА НА ПОСТАРИТЕ ПАЦИЕНТИ – ПРЕДИЗВИЦИ ВО ДРЖАВИТЕ СО ГЕРИЈАТРИСКА МЕДИЦИНА ВО РАЗВОЈ

Почитувани членови, ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ минатата недела даде поддршка и учествуваше на настанот посветен на палијативната нега, на тема „Долготрајна нега на постарите пациенти – предизвици во државите со геријатриска медицина во развој“  во организација на Македонското здружение за геријатриска медицина.


 
МЗГМ е интердисциплинарно здружение, член на Европското здружение за геријатриска медицина – EuGMS, во кое членуваат доктори од различни гранки на медицината од примарното, секундарното и терциерното здравство.Пребарување

Категории

Актуелно

СЕ ОДРЖА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСКУЛАП“ ОД РЕПУБЛИКА СРБИЈА
22.4.2024
Изминатиов викенд, во Златибор, се одржа Меѓународниот конгрес на медицински сестри во организација на Здружението на здравствени работници и соработници „ЕСКУЛАП“ од Република Србија, на тема „Подајте раце да победи животот“.
Види детали

Тагови

Архива на вести