ПРОГРАМА: ВТОР СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“

Почитувани, од името на Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“
со задоволство ве покануваме да присуствувате на
ВТОРИОТ СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“
на тема: ,,НОВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ПЕРСПЕКТИВИ ВО КАРДИОЛОГИЈАТА,,
кој ќе се одржи на 22.02.2024 година (четврток) во Големата општинска сала во Велес, со почеток од 14 часот.
 
 

 
 
Програма:
 
1.,,ТЕЛЕМОНИТОРИНГ - СОВРЕМЕН МЕТОД
НА СЛЕДЕЊЕ НА ВИТАЛНИ ПАРАМЕТРИ КАЈ ПЕЦИЕНТИ,,

ЈЗУ ГОБ 8ми Септември - ДМС спец.Весна Станчевска
 
2.,,КРЕИРАЊЕ НА КВАЛИТЕТНИ СЕСТРИНСКИ КАРДИОЛОШКИ ВЕШТИНИ
СО КОНТИНУИРАНА ЕДУКАЦИЈА,,

Ученици СМУ ВЕЛЕС: Сара Адамчевска, Андреј Нешов, ментор Весна Смилевска
 
3.,,ХИБРИДНИ ПРОЦЕДУРИ НА АОРТА И АОРТНА ВАЛВУЛА
КАКО АЛТЕРНАТИВА НА ХИРУРШКИ ТРЕТМАН,,

м.с.Сузана Костовска, м.с.Бети Игнатова - Жан Митрев Клиник
 
4.,,МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА НА СРЦЕ СО ТЕСТ НА ПЕРФУЗИЈА НА АДЕНОЗИН,,
м.с.Марина Лазевска - Жан Митрев Клиник
 
5.,,РАДИОФРЕКВЕНТНА АБЛАЦИЈА И ИЗОЛАЦИЈА НА ПУЛМОНАЛНИ ВЕНИ
КАКО ТЕРАПИСКА ОПЦИЈА КАЈ ПАЦИЕНТИ СО ПРЕДКОМОРНА ФИБРИЛАЦИЈА,,

м.т. Марко Живковиќ, м.с.Марија Стојановска - УК за Кардиологија - Скопје
 
6.,,ПРИПРЕМА И АСИСТЕНЦИЈА ПРИ ИНТРАВЕНСКА СКЛЕРОЗАЦИЈА
КАЈ ПОВРШНИ ИНСУФИЦИЕНТНИ ВЕНИ,,

ДМС Бојана Кордунова - ЈЗУ КЛБ Штип

 7.,,УЛОГАТА НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА ВО ЕДИНИЦАТА ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА
ПРИ ТРЕТИРАЊЕ НА БЕЛОДРОБЕН ЕДЕМ,,

с. Билјана Тодоровска - Општа болница Велес
 
8.,,РАШКИНД  ПРОЦЕДУРА - ПРИКАЗ НА СЛУЧАЈ,,
Маја Атанасовска, спец. по интензивна нега - Клиничка Болница Аџибаден Систина
 
 

***
Голема благодарност до
Жан Митрев Клиник
Општина Велес

***


Со почит,


ДМС Жанета Богоевска,
Претседател на Друштвото на Кардиолошки сестри при ЗМСТАС „ЗА НАС“

ДМС Милка Карајанова,
Заменик претседател на Друштвото на Кардиолошки сестри при ЗМСТАС „ЗА НАС“

ДМС Ангел Драскачев,
Организациски одбор

м-р Гордана Бешлиовска
Претседател на Унија на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“

Избршен одбор на ЗМСТАС „ЗА НАС“


 
 

Пребарување

Категории

Актуелно

СЕ ОДРЖА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСКУЛАП“ ОД РЕПУБЛИКА СРБИЈА
22.4.2024
Изминатиов викенд, во Златибор, се одржа Меѓународниот конгрес на медицински сестри во организација на Здружението на здравствени работници и соработници „ЕСКУЛАП“ од Република Србија, на тема „Подајте раце да победи животот“.
Види детали

Тагови

Архива на вести