НАЈАВЕНА Е ТРЕТАТА ТРИБИНА ВО ТЕТОВО

Почитувани, по успешните први две трибини во Битола и Скопје на тема „ОТВОРЕНО СО СЕСТРИНСТВОТО ЗА СЕСТРИНСКАТА ДЕЈНОСТ“ Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ ве информира дека ТРЕТАТА ТРИБИНА ќе се одржи во ПЕТОК (09.02.2024 година) во амфитеатарот на Факултетот за медицински науки - Клиничка Болница во Тетово, со почеток од 14 часот.
 
ТРЕТА ТРИБИНА
КЛИНИЧКА БОЛНИЦА - ТЕТОВО
со почеток во 14:00 часот.

 


 

 ПАНЕЛИСТИ:


д-р Злате Мехмедовиќ,
Национален координатор за реформи во примарната здравствена заштита

м-р Симона Атанасова,
Светска Здравствена Организација
Тема: „Поддршката на СЗО за развојот на сестринската професија
во Р. С. Македонија“


м-р Гордана Бешлиовска,
Претседател на Унија на ЗМСТАС и ЗМСТАС „ЗА НАС“


УЧЕСНИЦИ ВО РАБОТНАТА ГРУПА ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СЕСТРИНСКА ДЕЈНОСТ
м-р Јулијана Маџовска,
Претседател на Друштвото за историјатот на сестринската професија при ЗМСТАС „ЗА НАС“
м-р Наџије Фетаи,
Координатор на Унија на ЗМСТАС и Претседател на ЗМСТА „Флоренс Најтингејл“ - Тетово
Ирена Нечевска, дип. мед. тех.
Координатор на Унија на ЗМСТАС и Претседател на ЗМСТА „Славјанка Влахчева“ при Унијата на ЗМСТАС
м-р Данче Сердарска,
Член на извршниот одбор при ЗМСТАС „ЗА НАС“
Ленче Донева, дип. мед. тех.
Член на извршниот одбор при ЗМСТАС „ЗА НАС“
 

СПЕЦИЈАЛНИ ГОСТИ:

Проф. д-р Невзат Елези,
Декан на Факултетот за медицински науки во Тетово
Проф. д-р Неџибе Нухи,
Продекан на Факултет за медицински науки во Тетово
Зоран Перовски,
Претседател на Сојузот на здруженија од Тетово

Претставници од СМУ „Никола Штејн“ - Тетово
 


ОФИЦИЈАЛЕН СПОНЗОР НА СИТЕ НАСТАНИ

Пребарување

Категории

Актуелно

ПРОГРАМА: ВТОР СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ ПРИ ЗМСТАС „ЗА НАС“
13.2.2024
Почитувани, во името на Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС „ЗА НАС“ со задоволство ве покануваме да присуствувате на ВТОРИОТ СИМПОЗИУМ НА КАРДИОЛОШКИ СЕСТРИ, кој ќе се одржи на 22.02.2024 година (четврток) во Големата општинска сала во Велес, со почеток од 14 часот.
Види детали

Тагови

Архива на вести