СЕСТРИТЕ НИЗ ИСТОРИЈАТА И СЕСТРИНСТВОТО ВО СЕГАШНОСТА – ЗА ПОДОБРА ИДНИНА

Почитувани членови, соработници и добронамерници...
 
Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри 
„ЗА НАС“,

Ве поканува на свечен настан:


СЕСТРИТЕ НИЗ ИСТОРИЈАТА И СЕСТРИНСТВОТО ВО СЕГАШНОСТА – ЗА ПОДОБРА ИДНИНА“


 
Настанот ќе се одржи на 16-ти ноември, со почеток oд 14 часот,
во големата кино сала на ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ во Скопје.


 
 ПРОГРАМА:
 
1. Историјат, промоција на Друштвото за историја на сестринството:
Повелба, одликување – „Славјанка Влахчева“
 
2. Резолуција од Вториот меѓународен Конгрес
ЗМСТАС ЗА НАС – Струга 2023
  
3. Сребрени и златни сертификати
за стручноста на медицинските сестри
за приближување до современото сестринство
 
4.
Изложба во холот на ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“
на личните предмети, одликувања и медали
на Великанката на Македонското Сестринство - Славјанка Влахчева.