СИМПОЗИУМ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОД РЕПУБЛИКА СРПСКА

Почитувани членови ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ учествуваше на 21от Симпозиум на Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки од Република Српска.Симпозиумот со меѓународно учество се одржа во градот Мркоњиќ, каде истовремено беше одржана седница на Управниот одбор на Балканската Асоцијација на Медицински Сестри (БАМС) и округла маса на тема „Образованието и медицинските сестри“.Наш претставник на настанот беше мед.тех. Илија Милошевски, член на Извршниот одбор на ЗМСТАС - ЗА НАС.