СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА: 12 МАЈ 2023 | Дом на АРМ, Скопје

Почитувани членови, соработници и добронамерници... Ве покануваме да бидете дел од Свечената академија, која во чест на Меѓународната недела на сестринската професија, годинава по шестти пат ја организира Унијата на Здруженија во која членуваат над 6000 членови од целата земја во комплетен состав од:
 
  • Здружение на Медицински Сестри, Техничари, Акушерки и Стоматолошки Сестри „За Нас“
  • Здружение на Медицински Сестри, Техничари и Акушерки „Славјанка Влахчева“
  • Здружение на Медицински Сестри, Техничари, Акушерки и Лаборанти - Албанци

„Флоренс Најтингејл“  - Тетово

  • Здружение на Медицински Сестри, Техничари, Акушерки и Лаборанти - Албанци - Гостивар
  • Здружение на Медицински Сестри, Техничари и Акушерки – Гостивар
  • Сојуз на Медицински Техничари и Лаборанти - Тетово

Настанот ќе се одржи на 12-ти мај 2023 година во Дом на АРМ – Скопје со почеток од 13 часот.