СЕ ОДРЖА ПРВИОТ СТРУЧЕН СИМПОЗИУМ НА ДРУШТВОТО НА СЕСТРИ - ИНСТРУМЕНТАРКИ ВО НАШАТА ЗЕМЈА

Почитувани членови ве известуваме дека во текот на вчерашниот ден се одржа Првиот Симпозиум на Друштвото на медицински сестри - инструментарки при Здружението „ЗА НАС“.

Симпозиумот го отвори сетстра Гордана Бешлиовска, претседател на Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ и директорката на ЈЗУ Општа Болница со проширена дејност во Прилеп - Кети Смилеска со чија поддршка Друштвото на инструментарки успеа да направи врвен едукативен настан.

„Благодариме на одбраните теми чија презентација беше да размениме драгоцени искуства, но и да научиме новини во доменот на нашата работа. Искажуваме огромна благодарност до учесниците:

Дејан Петровиќ (DND Commerce);
Петер Козин (Словенија);
Мери Мишевска;
Жаклина Мидоска;

Златка Томовска;
Елизабета Настевска;
Нада Данаилова;
Андријана Миноска;
Ристенка Алтипармакова;
Дардан Ибраими;
Ангел Драскачев и
Маја Петрова,


модераторите: Ленче Доневска; Оливера Атанасоска; Жаклина Мидоска; презентерот Теодора Велкоска и младите музичари Ана Митоска (сопран), Илија Чакароски (гитара), Марија Наумовска и Филип Силјановски кои го збогатија забавниот дел од програмата.“ - изјави сестра Роза Рулеска Пиличева, координатор на ЗМСТАС - ЗА НАС и организатор на овој настан.

Подготвил:
Даниел Стојмановски
Односи со јавност и комуникација со медиуми
ЗМСТАС - ЗА НАС