ПРИЛЕП: НАСТАН ВО ЧЕСТ НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Да го посветиш животот на медицината е како да ја имаш суштината на постоењето во свои раце - здравјето, а почетна точка на секој успех е желбата. Бидејќи за да се влијае врз текот на здравството треба да се биде навистина силен. Да се биде силен, тоа значи да се биде медицинска сестра.
 
Координативните тела на Унијата на ЗМСТАС и денеска организираа прослава во чест на меѓународната недела на сестринството, овој пат во Прилеп.

 

 


 

Горди сме на нашите колешки и колеги од Прилеп, за прекрасната организација, но и за сплотеноста и единственоста која е двигател на оваа хумана професија. Заеднички можеме многу, ОВА Е НАШЕ ВРЕМЕ и задоволни сме што конечно започнуваат преговорите за нашата главна цел - озаконување на сестринската професија.“ - истакна сестра Гордана Бешлиовска, претседател на Унијата на ЗМСТАС и ЗМСТАС „ЗА НАС“.
 

Пребарување

Категории

Актуелно

СТРАТЕГИИ И ЦЕЛИ НА БАМС ЗА 2023
27.3.2023
Со потпишувањето на меморандумот за полноправно членство на Балканската Асоцијација на Медицински Сестри, Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС - ЗА НАС ги усогласи своите стратегии и цели за 2023 година заедно со останатите земји од регионот.
Види детали

Тагови

Архива на вести