ПРВА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИУ

Почитувани членови, Ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри “ЗА НАС“ денеска имаа средба и со министерот за здравство, г-динот Беким Салиу.
 

„Би сакале да искажеме голема благодарност за гостопримството и желбата за заедничка соработка. На денешната средба со министерот препознавме огромно разбирање за конечно да ги започнеме преговорите и да ги постигнеме основните цели на Унијата и сестринската професијата да ја ставиме во озаконетите професии, онака како што заслужуваме.“ - истакна сестра Гордана Бешлиовска, Претседател на Унијата на ЗМСТАС и ЗМАСТАС „ЗА НАС“. 

Пребарување

Категории

Актуелно

СТРАТЕГИИ И ЦЕЛИ НА БАМС ЗА 2023
27.3.2023
Со потпишувањето на меморандумот за полноправно членство на Балканската Асоцијација на Медицински Сестри, Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС - ЗА НАС ги усогласи своите стратегии и цели за 2023 година заедно со останатите земји од регионот.
Види детали

Тагови

Архива на вести