ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ СО ПОДДРШКА ЗА УНИЈАТА НА ЗМСТАС И ЧЕСТИТКИ ЗА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Почитувани членови, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден претставниците на Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, тхеничари, акушерки и стоматолошки сестри “ЗА НАС“ имаа средба со претседателот на нашата земја, г-динот Стево Пендаровски.
Покрај честитките за Меѓународната недела на сестринството тој изрази и голема поддршка за Унијата на медицински сестри истакнувајќи дека во иднина очекува посилна и поизразена соработка од институциите.

Гордана Бешлиовска, Претседател на Унијата на ЗМСТАС и ЗМСТАС „ЗА НАС“; Наџије Фетаи, Претседател на ЗМСТЛА (Тетово) и Ленче Донеца - Координатор Унија на ЗМСТАС (ИО на ЗМСТАС “ЗА НАС“)