КУМАНОВО: ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА АКУШЕРКИТЕ

Почитувани членови Ве известуваме дека во текот на вчерашниот ден во Куманово беше одбележан Светскиот ден на акушерките.
На настанот присуствуваа голем број членови на ЗМСТАС - ЗА НАС како и членовите на извршниот одбор.
 
 
 
 
Со поздравен говор се обрати и сестра Горданка Бешлиовска, претседателот на Унијата на ЗМСТАС испраќајќи срдечни честитки за самиот настан и воопшто одбележувањето на меѓународната недела на сестринството.
 
По завршувањето на официјалниот ден настанот беше посветен и на презентирање на стручни трудови на теми посветени на акушерството во Република Северна Македонија.
 
 
 
 
 
 

Пребарување

Категории

Актуелно

СТРАТЕГИИ И ЦЕЛИ НА БАМС ЗА 2023
27.3.2023
Со потпишувањето на меморандумот за полноправно членство на Балканската Асоцијација на Медицински Сестри, Унијата на ЗМСТАС предводена од ЗМСТАС - ЗА НАС ги усогласи своите стратегии и цели за 2023 година заедно со останатите земји од регионот.
Види детали

Тагови

Архива на вести