2021 ПОВТОРНО ГОДИНА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

Со цел да им се одаде признание за неуморната работа на медицинските сестри во борбата против пандемијата предизвикана од корона вирусот, Д-р Ханс Хенри, регионалниот директор на Светската здравствена организација за Европа, го продолжи траењето на “Годината на медицинските сестри“ и во текот на наредната 2021ва.

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ ја користи и оваа прилика повторно да апелира до граѓаните за заедничко залагање и помагање во одржувањето на јавното здравје.Пребарување

Категории

Актуелно

БЕШЛИОВСКА: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ БОГ ГИ СТВОРИЛ ДА БИДАТ СИЛНИ ВО ТЕШКИ ВРЕМИЊА
14.1.2021
Возовите одат и доаѓаат, но луѓето во нив не се исти. Уште една медицинска сестра, наша колешка, пријателка, другарка, пример за помладите и учител на професијата, го даде својот живот за професионалноста и многу ќе недостасува.
Види детали

Тагови

Архива на вести