НЕ ПРАВЕТЕ НЀ НЕВИДЛИВИ. НИЕ ДЕНЕС ТРЧАМЕ ЗА НАС! | СКОПСКИ МАРАТОН 2021

Почитувани членови, би сакале да дадеме голема поддршка на Весна, Наталија, Игор, Виолета и Анита за успешно завршената трка од 5км на Скопскиот маратон. Денес нашите членови во име на здружението „ЗА НАС“ и во чест на нашите колеги и колешки кои се борат против пандемијата продефилираа со низа слогани преку кои го подигаат гласот на сестринството во нашата земја. Се надеваме дека оваа инцијатива ќе прерасне во традиција и ќе не има во многу поголем број.
 

НИЕ ВО ЗДРУЖЕНИЕТО НА МЕД.СЕСТРИ, ТЕХНИЧАРИ, АКУШЕРКИ И СТОМАТОЛОШКИ СЕСТРИ „ЗА НАС“ ВЕРУВАМЕ ДЕКА ВО ОВИЕ ТЕШКИ МОМЕНТИ СО КОИ СЕ СООЧУВА ЦЕЛОТО ЧОВЕШТВО НАЈВАЖНО Е ДА ОСТАНЕМЕ СПЛОТЕНИ И ЕДИНСТВЕНИ.

ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА УЧЕСТВО НА ОВОГОДИНЕШНИОТ МАРАТОН Е ПОТТИКНАТА ОД ПОТРЕБАТА ПОВТОРНО ДА ГО ПОДИГНЕМЕ НАШИОТ ГЛАС, НО ПРЕКУ ЕДНА УБАВА СПОРТСКА МАНИФЕСТАЦИЈА, КАКО ШТО И ПРИЛЕГА НА НАШАТА ПЛЕМЕНИТА ПРОФЕСИЈА.

 

ДЕНЕС СМЕ ТУКА ВО ЧЕСТ НА СИТЕ НАШИ КОЛЕГИ И КОЛЕШКИ КОИ БОРЕЈЌИ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈАТА ГО ЗАГУБИЈА СВОЈОТ ЖИВОТ, НО И ЗА ОНИЕ КОИ СЕ УШТЕ СЕ ТАМУ, ВО ПРВИТЕ БОРБЕНИ РЕДОВИ.

 

ЕДЕН ОД НАШИТЕ СЛОГАНИ ВЕЛИ ДЕКА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ СЕКОГАШ ВО КОНДИЦИЈА, И ТОА Е НАВИСТИНА ТАКА... ДА СЕ БИДЕ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ЗНАЧИ ГОЛЕМА ПОЖРТВУВАНОСТ И СПРЕМНОСТ ВО СЕКОЈ МОМЕНТ...

 

НИЕ СМЕ НАЈВАЖНАТА АЛКА ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ И ПОТРЕБНИ СЕ ПРОМЕНИ, ПОТРЕБЕН Е ЗАКОН СО КОЈ ЌЕ СЕ УНАПРЕДИ И ЗАШТИТИ НАШАТА ПРОФЕСИЈА.

НЕ ПРАВЕТЕ НЀ НЕВИДЛИВИ.
НИЕ ДЕНЕС ТРЧАМЕ ЗА НАС!


Подготвил:
Даниел Стојмановски

 

Голема благодарност за поддршката до DiBiaggioNY