КУМАНОВО: ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА АКУШЕРКИТЕ

Почитувани членови Ве известуваме дека во текот на вчерашниот ден во Куманово беше одбележан Светскиот ден на акушерките.
На настанот присуствуваа голем број членови на ЗМСТАС - ЗА НАС како и членовите на извршниот одбор.
 
 
 
 
Со поздравен говор се обрати и сестра Горданка Бешлиовска, претседателот на Унијата на ЗМСТАС испраќајќи срдечни честитки за самиот настан и воопшто одбележувањето на меѓународната недела на сестринството.
 
По завршувањето на официјалниот ден настанот беше посветен и на презентирање на стручни трудови на теми посветени на акушерството во Република Северна Македонија.