СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ОСНОВАТА НА СЕКОЈА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА

Почитувани членови, денес во канцеларијата на претседателот на Република Северна Македонија се одржа средба на Унијата на здруженија предводени од ЗМСТАС - ЗА НАС.

Средбата беше иницирана од страна на Извршниот одбор на Унијата, кој после сите реакции во врска со актуелната тема околу нерамномерното покачување на платите, и објавувањето за постоење на нетранспарентно официјализирана комора смета дека токму претседателот е лицето кое може да помогне во проблематиките со кои сестринството се соочува последниве години.

Денеска се сретнав со претставници од здружение на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија. Тие се основата на секоја здравствена установа во државата. Ме запознаа со нивните активности, како и со предизвиците со кои се соочуваат во нивната работа.“ - беше објавено на официјалната страна на претседателот. 

Подготвил:
Даниел Стојмановски
Лице за oдноси со јавноста и комуникација со медиуми
media@zanas.mk

Пребарување

Категории

Актуелно

ДА БИДЕМЕ ЕДИНСТВЕНИ ВО ПРОФЕСИЈАТА: НЕ Е ВАЖНО КОГО СИ ПОБЕДИЛ, ТУКУ КОГО СИ ЗАШТИТИЛ!
25.11.2022
Универзален подарок за сите се медицинските сестри... но, се надевам дека еден ден ќе сфатиме дека не треба да сме марионети во служба на секој систем. Уморени, заборавени, само бројки броени и така цел работен век, се до пензија. Никогаш не вреднувани како што заслужуваме!
Види детали

Тагови

Архива на вести