БИДИ ДОНАТОР - ДАРИ ЗРАК НАДЕЖ!

Во овој долг период на неуморна борба против пандмијата предизвикана од корона вирусот хуманоста на медицинските сестри нема граници. Христина Гулеска, медицинска сестра во ПЗУ Медика Д-р Пецко Десоски од Прилеп е токму една од нив, која после директното соочување со вирусот повторно безрезевно се дава за своите пациенти:

„Огромно е чувството на задоволство и исполнетост кога знаеш дека од многуте пациенти кои се соочиле со оваа болест, ти си еден од нив кои ги  исполнуваш сите критериуми да бидеш донатор и да внесеш зрак надеж.

Од срце апелирам до сите  пациенти кои биле во контакт со вирусот да се пријават за тестирање и да го доживеат мигот на возвишеност, знаејќи дека нивната плазма ќе помогне на некој да продолжи да му се радува на животот. 

Да имаш влијание на умот, душата, срцето и телото, да не бидеш запомнет по ИМЕ туку по ДЕЛА значи да бидеш МЕДИЦИНСКА СЕСТРА.“Унијата ги поттикнува сите хумани луѓе без оглед на професионалната ориентација да го следат овој храбар пример и притоа да придонесат за лекувањето на болните од корона вирусот.

Воедно ве потсетуваме дека во тек е и кампањата за поддршка на медицинските сестри кои се борат против пандемијата. Сите информации околу кампањата може да ги проследите тука.

Пребарување

Категории

Актуелно

БЕШЛИОВСКА: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ БОГ ГИ СТВОРИЛ ДА БИДАТ СИЛНИ ВО ТЕШКИ ВРЕМИЊА
14.1.2021
Возовите одат и доаѓаат, но луѓето во нив не се исти. Уште една медицинска сестра, наша колешка, пријателка, другарка, пример за помладите и учител на професијата, го даде својот живот за професионалноста и многу ќе недостасува.
Види детали

Тагови

Архива на вести