ГОСТИВАР: ПРИСТИГНАА ДОНАЦИИ И ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ВО ЈЗУ ОБ „ФЕРИД МУРАД“

Почитувани членови, Ве известуваме дека по стартувањето на кампањата за помош на медицинските сестри во борбата против пандемијата со корона вирусот, компанијата „МАГРОНИ“ продолжува со активностите ширум нашата земја.

Денеска е пристигната и донацијата за медицинските сестри во ЈЗУ ОБ „Ферид Мурад“ - Гостивар со производи од нивниот асортиман.„Уште еднаш искажуваме голема благодарност до сите компании кои се и кои ќе бидат дел од нашата кампања. Акцијата на Унијата на ЗМСТАС се покажа како одличен потег и се надеваме дека донациите навистина ќе ни помогнат на сите, бидејќи грижата за јавното здравје е одговорност на сите и секој допринос е добредојден.“ - изјави мед.техн. Џеват Салија, претседател на ЗМСТА Албанци од Гостивар и член на Унијата.

 

Пребарување

Категории

Актуелно

ПРВ МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА КОСОВСКАТА КОМОРА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, АКУШЕРКИ И ДРУГИ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ
09.4.2021
Конгресот ќе се организира на 06 - 07 мај 2021 година, во Приштина. Настанот е организиран во соработка со Комори, Универзитети и Здруженија на медицински сестри од Албанија, Северна Македонија, Словенија, Хрватска, Турција и е финансиски поддржан од Фондот за Западен Балкан-WBF.
Види детали

Тагови

Архива на вести