ПРИЛЕП: НАСТАН ВО ЧЕСТ НА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Да го посветиш животот на медицината е како да ја имаш суштината на постоењето во свои раце - здравјето, а почетна точка на секој успех е желбата. Бидејќи за да се влијае врз текот на здравството треба да се биде навистина силен. Да се биде силен, тоа значи да се биде медицинска сестра.
 
Координативните тела на Унијата на ЗМСТАС и денеска организираа прослава во чест на меѓународната недела на сестринството, овој пат во Прилеп.

 

 


 

Горди сме на нашите колешки и колеги од Прилеп, за прекрасната организација, но и за сплотеноста и единственоста која е двигател на оваа хумана професија. Заеднички можеме многу, ОВА Е НАШЕ ВРЕМЕ и задоволни сме што конечно започнуваат преговорите за нашата главна цел - озаконување на сестринската професија.“ - истакна сестра Гордана Бешлиовска, претседател на Унијата на ЗМСТАС и ЗМСТАС „ЗА НАС“.
 

Пребарување

Категории

Актуелно

ДА БИДЕМЕ ЕДИНСТВЕНИ ВО ПРОФЕСИЈАТА: НЕ Е ВАЖНО КОГО СИ ПОБЕДИЛ, ТУКУ КОГО СИ ЗАШТИТИЛ!
25.11.2022
Универзален подарок за сите се медицинските сестри... но, се надевам дека еден ден ќе сфатиме дека не треба да сме марионети во служба на секој систем. Уморени, заборавени, само бројки броени и така цел работен век, се до пензија. Никогаш не вреднувани како што заслужуваме!
Види детали

Тагови

Архива на вести