ПРВА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИУ

Почитувани членови, Ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри “ЗА НАС“ денеска имаа средба и со министерот за здравство, г-динот Беким Салиу.
 

„Би сакале да искажеме голема благодарност за гостопримството и желбата за заедничка соработка. На денешната средба со министерот препознавме огромно разбирање за конечно да ги започнеме преговорите и да ги постигнеме основните цели на Унијата и сестринската професијата да ја ставиме во озаконетите професии, онака како што заслужуваме.“ - истакна сестра Гордана Бешлиовска, Претседател на Унијата на ЗМСТАС и ЗМАСТАС „ЗА НАС“. 

Пребарување

Категории

Актуелно

ДА БИДЕМЕ ЕДИНСТВЕНИ ВО ПРОФЕСИЈАТА: НЕ Е ВАЖНО КОГО СИ ПОБЕДИЛ, ТУКУ КОГО СИ ЗАШТИТИЛ!
25.11.2022
Универзален подарок за сите се медицинските сестри... но, се надевам дека еден ден ќе сфатиме дека не треба да сме марионети во служба на секој систем. Уморени, заборавени, само бројки броени и така цел работен век, се до пензија. Никогаш не вреднувани како што заслужуваме!
Види детали

Тагови

Архива на вести