ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ СО ПОДДРШКА ЗА УНИЈАТА НА ЗМСТАС И ЧЕСТИТКИ ЗА МЕЃУНАРОДНАТА НЕДЕЛА НА СЕСТРИНСТВОТО

Почитувани членови, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден претставниците на Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, тхеничари, акушерки и стоматолошки сестри “ЗА НАС“ имаа средба со претседателот на нашата земја, г-динот Стево Пендаровски.
Покрај честитките за Меѓународната недела на сестринството тој изрази и голема поддршка за Унијата на медицински сестри истакнувајќи дека во иднина очекува посилна и поизразена соработка од институциите.

Гордана Бешлиовска, Претседател на Унијата на ЗМСТАС и ЗМСТАС „ЗА НАС“; Наџије Фетаи, Претседател на ЗМСТЛА (Тетово) и Ленче Донеца - Координатор Унија на ЗМСТАС (ИО на ЗМСТАС “ЗА НАС“)

Пребарување

Категории

Актуелно

ДА БИДЕМЕ ЕДИНСТВЕНИ ВО ПРОФЕСИЈАТА: НЕ Е ВАЖНО КОГО СИ ПОБЕДИЛ, ТУКУ КОГО СИ ЗАШТИТИЛ!
25.11.2022
Универзален подарок за сите се медицинските сестри... но, се надевам дека еден ден ќе сфатиме дека не треба да сме марионети во служба на секој систем. Уморени, заборавени, само бројки броени и така цел работен век, се до пензија. Никогаш не вреднувани како што заслужуваме!
Види детали

Тагови

Архива на вести