ТРАГЕДИЈА ВО ТЕТОВО: УНИЈАТА НА ЗМСТАС ПОВИКУВА НА ПОДДРШКА И СОЛИДАРНОСТ

Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението „ЗА НАС“ изразува длабока тага за трагедијата која вечерва се случи во тетовската модуларна болница. Сочувство до семејствата на настраданите и повредените.

Ги повикуваме нашите членови од здруженијата во Тетово и Гостивар да не исконтактираат за помошта која Унијата би можела да им ја обезбеди.

Во овој миг воедно го повикуваме и целото наше членство да бидеме единствени во молитвите и да ја дадеме нашата поддршка за се што е потребно за справување со оваа голема несреќа.