УНИЈАТА ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА ХРВАТСКА

Почитувани членови ве известуваме дека денеска во канцелариите на Хрватската амбасада во нашата земја се оствари средба помеѓу хрватската амбасадорка Нивес Тигањ и претседателката на Унијата на ЗМСТАС сестра Гордана Бешлиовска.

Поводот за средбата беше инициран од страна на Унијата предводена од здружението „За нас“ со цел да се остварат круцијални чекори во соработката со сестринството од Хрватска.

„Побаравме соработка со комората на медицински сестри во Хрватска и разговаравме за имплементација на препораките од СЗО, односно зголемена соработка со министерство за здравство, носење на закон за сестринството, подобрување на едукацијата... и се она што европската унија го налага и го спроведува кога е во прашање нашата професија. Се надеваме дека нашата денешна средба ќе резултира со успех за што дополнително ќе дадеме известување.“ - истакна претседателката на Унијата.


 

Пребарување

Категории

Актуелно

МНОГУМИНА НЕ ЈА РАЗБИРААТ ШИРИНАТА, УЛОГАТА И ОДГОВОРНОСТА НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА
11.6.2021
Таа вели дека кога сте медицинска сестра пред сѐ треба да се прифати одговорноста на таа професија, да бидете доверлива и хумана личност. Со секојдневното одење на работа знаете дека секој ден е борба за нечиј живот. Нејзиниот работен ден започнува токму така, со предизвик и желба да се помогне.
Види детали

Тагови

Архива на вести