ZOOM РАБОТИЛНИЦА: ПОСТОИ ЛИ МЕЃУСЕБНА ПОДДРШКА, ПОЧИТ И МОРАЛ ВО СЕСТРИНСКАТА ПРОФЕСИЈА?!

Почитувани членови, чувствуваме потреба да поразговараме на исклучително важна тема. Поради тоа ја организираме Zoom работилницата, која ќе се одржи на 20ти мај (четврток) и ќе биде достапна до сите вас.
 
ЛИНК ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ:
https://us04web.zoom.us/j/9914575075?pwd=ZHczYXhhMHhvT3ExR2w5S3daSUluQT09

ID: 991 457 5075
Passcode: zanas

Работилницата започнува точно во 12:00 часот и ќе трае 40 минути.

*за сите оние кои нема да бидат во можност директно да се вклучат, видео од работилницата ќе биде објавено на официјалниот YT канал на Здружението „За нас“  
УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ZOOM:

ТЕМА:
ПОСТОИ ЛИ МЕЃУСЕБНА ПОДДРШКА, ПОЧИТ И МОРАЛ ВО СЕСТРИНСКАТА ПРОФЕСИЈА?!

УЧЕСНИЦИ:
М-Р Гордана Бешлиовска
Претседател на Унија на ЗМСТАС / ЗМСТАС „ЗА НАС“
ДМТ. Ленче Донева
ЈЗУ Здравствен Дом - Железничар
ДМТ. Светлана Алтипармакова дипл.мед.сестра
С.Б за Геријатрија и Палијативна медицина Хоспис Сју Рајдер - Битола
ДМТ. Нора Неџипи
Општа Болница - Кичево
ДМТ. Билјана Димитровска
Здравствен Дом „Гоце Делчев“ - Делчево
ДМТ. Елизабета Настеска
ПЗУ „Др. Гордана Јаневска“ - Прилеп

Психолог Павел Балојани
ЈЗУ Здравствен Дом - Железничар
 
Со почит,
Унија на ЗМСТАС
ЗМСТАС - ЗА НАС


 

Пребарување

Категории

Актуелно

МНОГУМИНА НЕ ЈА РАЗБИРААТ ШИРИНАТА, УЛОГАТА И ОДГОВОРНОСТА НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА
11.6.2021
Таа вели дека кога сте медицинска сестра пред сѐ треба да се прифати одговорноста на таа професија, да бидете доверлива и хумана личност. Со секојдневното одење на работа знаете дека секој ден е борба за нечиј живот. Нејзиниот работен ден започнува токму така, со предизвик и желба да се помогне.
Види детали

Тагови

Архива на вести