СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ИНИЦИЈАТИВАТА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СО НЕПРИЗНАЕНИ ВИСОКИ ШКОЛИ

Почитувани членови, Ве известуваме дека Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ на 20ти мај 2021 година (четврток) ќе одржи состанок со преставниците на иницјативата на медицински сестри со непризнаени високи школи.

Состанокот ќе започне во 13:30 часот во просториите на Здружението „За нас“, а ќе присуствува и Претседателот на Гранковиот синдикат, г-динот Љубиша Каранфиловски.


 

„Во отсуство  на Закон за сестринството Унијата и овој пат е приморана поединечно да ги решава проблематиките со кои се соочува сестринството. Како што изнаоѓавме решенија за сестрите-концесионери, за стоматолошките сестри, така ќе се обидеме и овој пат да придонесеме да се најде соодветно решение за сите сестри со завршено високо образование од целата држава. По сублимирањето на разговорите од состанокот, ќе испратиме писмо до Министерот за здравство, а потоа и дополнително ќе ве известиме за исходот.“ - изјавуваат од извршниот одбор на Унијата.
 

Пребарување

Категории

Актуелно

МНОГУМИНА НЕ ЈА РАЗБИРААТ ШИРИНАТА, УЛОГАТА И ОДГОВОРНОСТА НА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА
11.6.2021
Таа вели дека кога сте медицинска сестра пред сѐ треба да се прифати одговорноста на таа професија, да бидете доверлива и хумана личност. Со секојдневното одење на работа знаете дека секој ден е борба за нечиј живот. Нејзиниот работен ден започнува токму така, со предизвик и желба да се помогне.
Види детали

Тагови

Архива на вести