ДОНАЦИИ ЗА СКОПЈЕ, ТЕТОВО И ГОСТИВАР ОД ИВЗ

Почитувани членови, ве известуваме дека донацијата од Исламската верска заедница предводена од поглаварот Шаќир Ефенди Фетаху вчера беше поделена низ неколку ковид центри во Скопје (Гинеколошка Клиника – Одделение за ковид), Тетово и Гостивар.

Уште еднаш изразуваме голема благодарност за подадената финансиска и материјална (храна) помош.Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ во наредниот период ќе ве извести и за следните активности поврзани со кампањата за поддршка на медицинските сестри вклучени во борбата против пандемијата предизвикана од корона вирусот.

 
Ве потсетуваме дека во функција се и веќе објавените телефонски броеви за донации. Донирањето можете да го направите само кон операторот од кој повикувате. Доколку сте корисник на Т-Mobile повикајте го бројот 143 141, односно 143 777 за корисниците на А1. (100 денари/повик)

Сите вие кои сакате да допринесете за кампањата за помош на медицинските сестри кои се вклучени во борбата против пандемијата предизвикана од корона вирусот истото може да го направите и на жиро-сметката на НЛБ банка – 210 0720099401 26.


Пребарување

Категории

Актуелно

БЕШЛИОВСКА: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ БОГ ГИ СТВОРИЛ ДА БИДАТ СИЛНИ ВО ТЕШКИ ВРЕМИЊА
14.1.2021
Возовите одат и доаѓаат, но луѓето во нив не се исти. Уште една медицинска сестра, наша колешка, пријателка, другарка, пример за помладите и учител на професијата, го даде својот живот за професионалноста и многу ќе недостасува.
Види детали

Тагови

Архива на вести