КУМАНОВО: ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА АКУШЕРКИТЕ

Почитувани членови Ве известуваме дека во текот на вчерашниот ден во Куманово беше одбележан Светскиот ден на акушерките.
На настанот присуствуваа голем број членови на ЗМСТАС - ЗА НАС како и членовите на извршниот одбор.
 
 
 
 
Со поздравен говор се обрати и сестра Горданка Бешлиовска, претседателот на Унијата на ЗМСТАС испраќајќи срдечни честитки за самиот настан и воопшто одбележувањето на меѓународната недела на сестринството.
 
По завршувањето на официјалниот ден настанот беше посветен и на презентирање на стручни трудови на теми посветени на акушерството во Република Северна Македонија.
 
 
 
 
 
 

Пребарување

Категории

Актуелно

БЕШЛИОВСКА: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ БОГ ГИ СТВОРИЛ ДА БИДАТ СИЛНИ ВО ТЕШКИ ВРЕМИЊА
14.1.2021
Возовите одат и доаѓаат, но луѓето во нив не се исти. Уште една медицинска сестра, наша колешка, пријателка, другарка, пример за помладите и учител на професијата, го даде својот живот за професионалноста и многу ќе недостасува.
Види детали

Тагови

Архива на вести